Omar Mustafa, ifrågasatt nykomling i Socialdemokraternas partistyrelse, har i dessa dagar anledning att vara både konfunderad och en smula besviken.
För vad har han gjort som andra i partiet inte gjort tidigare? Vem flyttade målstolparna och när?
I flera år har Islamiska förbundet, där Mustafa är ordförande, haft för vana att bjuda in föreläsare med extrema, inte sällan antisemitiska, åsikter.
En av de gäster det nu stormar kring är den radikale islamisten och Hamassupportern Azzam Tamimi.
Men i november 2005 deltog samme Tamimi i ett seminarium om islam och demokrati i Stockholm. Arrangörer var den i partiet inflytelserika kristna Broderskapsrörelsen – numera Socialdemokrater för tro och solidaritet, samt Sveriges muslimska studenter, Socialdemokratiska studentförbundet och Sveriges muslimska råd.
När invändningar den gången restes mot beslutet att bjuda in Tamimi anklagade Broderskapsrörelsens ordförande Peter Weiderud kritikerna för att ”slå mynt av främlingsrädsla och invandrarfientliga stämningar”.
2008 deltog Tamimi i en Mellanösternkonferens på Palmecentret tillsammans med tidigare S-ministrarna Carin Jämtin och Lena Hjelm-Wallén.
Och när det inte är samma gäster så är det gäster av samma skrot och korn.
2007 bjöd studieförbundet ABF och Broderskapsrörelsen in den ökände brittiske antisemiten Gilad Atzmon till ett seminarium.
Enligt Atzmon kontrollerar judarna i USA världen. Han har uttalat att judarna borde be om ursäkt för att de mördade Jesus, att det är Israel och sionismen som bär skulden för judehat och våld mot judar.
Ulf Carmesund, Broderskapsrörelsens internationelle sekreterare, försvarade Atzmon med att denne sysslade med kritik av ”politik och ideologi”.
Inget avståndstagande hördes från partiledningen.
Nu antyder partisekreteraren Carin Jämtin, som alltså deltagit i en konferens tillsammans med Azzam Tamimi och själv är medlem i Socialdemokrater för tro och solidaritet, att Mustafas och Islamiska förbundets gästlistor är svåra att förena med Socialdemokraternas värdegrund.
Nog skorrar det falskt. Både här och där.